• TEMBO d.o.o. Gornji Stupnik, Dragutina Novaka 1d – vlasnik ovih internet stranica (dalje u tekstu: TEMBO d.o.o.)
 • Korisnik – svaka osoba koja koristi ove internet stranice
 • www.bicikli.tembo.hr - internet stranica koja svojim posjetiteljima pruža mogućnost korištenja različitih sadržaja i usluga, a sukladno ovdje utvrđenim uvjetima. (dalje u tekstu: “TEMBO internet stranica” ili “ova internet stranica”)
 1. TEMBO internet stranica slobodna je za upotrebu svim korisnicima Interneta.
 2. TEMBO d.o.o . kao vlasnik ovih internet stranica zadržava pravo da povremeno možda neće biti dostupan korisnicima radi različitih tehničkih poteškoća koje bi mogle biti van kontrole osoblja i predstavnika
 3. TEMBO d.o.o kao vlasnik ovih internet stranica zadržava pravo promjene uvjeta korištenja  bez prethodne najave.
 4. Korištenje TEMBO internet stranica podrazumijeva prihvaćanje ovih uvjeta korištenja.

Pravila i Uvjeti Korištenja

Ovaj ugovor sklapa se između tvrtke TEMBO d.o.o. i svake fizičke ili pravne osobe, poduzeća, udruženja, agencije, kompanije ili nekog trećeg koja pristupa upotrebi ovih internet stranica  (dalje u tekstu: „Korisnik“ ili "Vi"). Koristeći ove internet stranice  automatski se suglašavate sa slijedećim uvjetima korištenja (dalje u tekstu:"Uvjeti Korištenja"). Ukoliko se ne slažete s narednim uvjetima korištenja molimo ne koristite naše stranice. Zadržavamo pravo da mijenjamo, dodajemo ili uklanjamo dijelove ili cijele uvjete korištenja u bilo koje vrijeme. Zato molimo da periodički provjeravate ove uvjete.

Pri korištenju ovih stranica, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i točnost podataka koje dajete. TEMBO d.o.o. čini sve kako bi zaštitio privatnost vaših osobnih podataka u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka, te će oni biti korišteni samo za potrebe usluge kupnje proizvoda na ovim internet stranicama. Korištenjem ovih internet stranica suglasni ste da podaci/informacije koje ste predali budu dostupni na uvid svima koji su za iste zainteresirani, sukladno ovim Pravilima i uvjetima korištenja. Korisnik pristaje da njegovu e-mail adresu TEMBO d.o.o. upotrijebi  u svrhu dostave računa za  korištenje usluga kupovine na ovim internet stranicama, kao i u svrhu slanja ostalih vrsta obavijesti.

Uvjeti za pristup

Internet stranice TEMBO i s njime povezane usluge dostupne su vam, pod uvjetom da možete sklopiti punopravan ugovor reguliran primjenjivim zakonom.

Korisnički račun i lozinka

TEMBO d.o.o. će Vam otvoriti korisnički račun i dodijeliti Vam jedinstveno koriničko ime i lozinku. Sustav Vam omogućava naknadno mijenjanje lozinke, ukoliko se pojavi potreba za tim.

Vaše su odgovornosti:

 1. čuvati tajnost vašeg korisničkog imena i lozinke;
 2. odmah obavijestiti TEMBO d.o.o. u slučaju neovlaštene uporabe vašeg korisničkog računa ili bilo kakve povrede sigurnosti.

Ograničenja korištenja

U skladu s hrvatskim zakonodavstvom  usuglašavate se da TEMBO internet stranica neće biti korištena za:

 • nezakonite i protuzakonite svrhe
 • unos  sadržaja koji su nezakoniti, štetni, prijeteći, zloupotrebljivi, uznemiravajući, klevetnički, vulgarni, prostački, pogrdni, napadački na nečiju privatnost, mrzilački ili rasni, etnički ili na bilo koji način neobjektivni;
 • izmjenu, uništenje ili brisanje sadržaja koji nisu u vašem vlasništvu;
 • slanje e-maila sa sadržajem za koji nemate pravo slati, odnosno  slanje e-maila sa sadržajem koji ugrožava patente, zaštitne znakove, poslovne tajne, autorska prava ili bilo koje drugo intelektualno ili neko drugo vlasništvo;
 • slanje e-maila koji sadrže viruse, trojane, spyware ili bilo koji oblik nelegalnog softvera
 • namjerno ili nenamjerno ugrožavanje bilo kojeg zakona ili propisa na razini države, regije ili internacionalnog prava
 • ugrožavanje bilo kakvih operacionalnih pravila, zaštita ili uputa vašeg internet provajdera ili internet usluge

TEMBO d.o.o. ulaže sve napore kako bi svojim korisnicima ponudio kvalitetnu uslugu radi čega zadržava pravo da uređuje, izmjenjuje ili obriše sadržaje na ovim internet stranicama.

Korisnik je suglasan:

 • ne koristiti ove internet stranice u smislu da ga koristi za kršenje autorskih prava, "copyright"-a, zaštitnog znaka ili logo-a niti odašiljati skrivene ili kodirane poruke
 • da  sve informacije, uključujući fotografije, nakon transfera podataka na ovim internet stranicama postaju vlasništvo TEMBO d.o.o.
 • da osobe koje održavaju ove internet stranice kao i vlasnici ovih internet stranica nisu odgovorni za štete koje mogu nastupiti radi pogrešaka koje su moguće prilikom automatske obrade podataka ili prikaza podataka

Intelektualno vlasništvo

Suglasni ste da je sadržaj na ovim internet stranica vlašništvo vlasnika stranica TEMBO d.o.o., te vam TEMBO d.o.o. daje ograničenu, neisključivu, neprenosivu, opozivu dozvolu za pregledavanje i povremeno preuzimanje materijala sa ovog stranica, i to ne u komercijalne svrhe već isključivo za vašu osobnu ili uporabu unutar vaše organizacije. Svi materijali prikazani ili dostupni na stranicama, uključujući i grafike, dokumente, tekstove, slike, zvuk, video, audio, umjetnička djela isključivo su vlasništvo TEMBO d.o.o. Materijali su zaštićeni zakonima o autorskim pravima te ostalim primjenjivim zakonima o intelektualnom vlasništvu. Osim po ovdje navedenim ovlaštenjima, nije dopušteno (a) korištenje, umnožavanje, uređivanje, pokazivanje, brisanje, distribucija, preuzimanje, spremanje, reproduciranje, slanje, objavljivanje, prodaja, preprodaja, prilagođavanje ili stvaranje izvedenica Materijala, ili na bilo koji način transferirati te komercijalno koristiti bilo koji sadržaj ili stranica u cijelosti (b) korištenje Materijala na drugim internet stranicama ili medijima.

Isključenje iz uporabe, naknada štete

TEMBO d.o.o. zadržava pravo da iz daljnje uporabe stranica isključi onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete korištenja, na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava vlasnika i drugih korisnika. TEMBO d.o.o. zadržava pravo da iz daljnje uporabe stranica isključi onog korisnika koji zlouporabljuje objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi ove interent stranice a osobito u smislu kopiranja sadržaja objavljenog na ovim internet stranicama.

TEMBO d.o.o., uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu za nastalu štetu koja šteta uključuje imovinsku i neimovinsku štetu, te izgubljenu dobit, sve sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Linkovi

TEMBO internet stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. TEMBO d.o.o.  nema nikakvu kontrolu nad tim stranicama ili resursima. Usuglašavate se da TEMBO d.o.o. nije odgovoran za sadržaje i raspoloživost takvih vanjskih stranica i resursa.

Odgovornost

TEMBO d.o.o. ne jamči:

 • nadležnost i sposobnost druge strane u zaključivanju sporazuma, ispravnost, potpunost i točnost osobnih podataka korisnika
 • da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku
 • da će treća strana legalno koristiti ove stranice cijelo vrijeme.

TEMBO d.o.o. do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog

 • korištenja ove internet stranice
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa ove internet stranice.
 • informacija na ovoj internet stranici
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na ovoj internet stranici
 • uporabe, nemogućnosti uporabe ili zlouporabe bilo koje od gore navedenih stranica.

TEMBO d.o.o. ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s TEMBO d.o.o., niti podupiranja takvih stranica od strane TEMBO d.o.o. Ova internet stranica može sadržavati linkove prema drugim stranicama, ali TEMBO d.o.o. ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo na taj način. TEMBO internet stranica povremeno može biti nedostupana radi različitih tehničkih poteškoća.  TEMBO d.o.o.  nije odgovoran za bilo koji pravni postupak ili pritužbu protiv korisnika baziranu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva.

TEMBO d.o.o.  nije odgovoran za štete ili gubitke nastale uporabom stranica (kao npr. financijske gubitke), a koje mogu biti uzrokovane greškama na stranicama. Nadalje, TEMBO d.o.o.  ne daje nikakvu garanciju za informacije koje možete naći u oglasima ili na drugim stranicama do kojih ste došli na internetu, a kao rezultat korištenja ovih internet stranica.

Usuglašavate se da ste vi i TEMBO d.o.o. neovisni ugovarači ovih Uvjeta Korištenja. Ukoliko bi ugrozili ove Uvjete Korištenja ili bilo koja druga prava pridržavamo pravo pokrenuti kazneni postupak i sudsku tužbu protiv vas kao i odštetni zahtjev. Ako se ne slažete s našim uvjetima za korištenje TEMBO internet stranica molimo da iste napustite i da dalje ne koristite naše usluge.  
U slučaju bilo kakvog spora između TEMBO d.o.o. i pojedinog korisnika ili neke treće oštećene strane nadležan je sud u Zagrebu, Hrvatska. Ukoliko ste primjetili bilo kakvo ugrožavanje ovih Uvjeta Korištenja, molimo vas da nam ih prijavite.

UVJETI KUPNJE

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Ove internet stranice  mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima. 
Prodavatelj je TEMBO d.o.o., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju, te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem, odnosno virmanski

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.
Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.
Sve cijene izražene su u EUR-ima. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere, te potvrdi način plaćanja.

PLAĆANJE

Naručene proizvode ili proizvod kupac može platiti:

 • gotovinom (pouzećem)
 • virmanski i bankovnom uplatom

ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (djelatniku tvrtke koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana. 
Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

DOSTAVA

Dostavu vrši tvrtka TEMBO ili kurirska služba s kojom Tembo ima ugovor. 

REKLAMACIJE

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na ovim internet stranicama. Slika koja ilustrira proizvod na internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment.

U slučaju tehničke neispravnosti proizvoda prodavatelj preuzima potpunu odgovornost. U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 8 (osam) radnih dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost kupac je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti tehnički neispravan proizvod nakon čega će prodavatelj u roku od 3 (tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade. U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača (tvrtka koja obavlja poslove dostave proizvoda).

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.